Sodobno pisarniško okolje.
Nabor različnih izkušenj.
Nove možnosti vsak dan.

Cleanshelf

Uvod

Kultura na delovnem mestu vpliva na našo učinkovitost, uspeh, občutek osebne izpopolnjenosti in dobro počutje, tako v poslovnem kot zasebnem življenju. Delovni prostori so stkani v naše vsakodnevno življenje bolj kot kdajkoli doslej, hkrati pa smo dandanes vpeti v digitalni svet do enake mere kot v fizičnega. Vsak dan tako zajema niz izkušenj, ker pa imamo več svobode, da delamo, kjerkoli in kadarkoli želimo, lahko močneje vplivamo na naravo teh izkušenj.

Za tiste, ki oblikujejo in uporabljajo pisarne, to predstavlja odlično priložnost, hkrati pa tudi izziv. V dobi, ko je občutek za čas in prostor razdrobljen, moramo ustvariti celovito organizacijsko kulturo. Ljudem moramo zagotoviti možnosti, na katere so se navadili, to pa vključuje tudi izkušnje, ki jih omogoča tehnologija.

Digitalna revolucija je spremenila naša poklicna življenja.

Ryan Avent, Človeško bogastvo

Najpomembnejši trend trenutno predstavlja digitalna preobrazba. Na tem področju Slovenija oz. celotna Evropa nazadujeta, čemur pričajo rezultati posameznih podjetij. Vsa podjetja bi morala preiti na programska orodja.

Dušan Omerčević, Cleanshelf

Hitro rastoča in inovativna tehnološka zagonska podjetja, kot je Cleanshelf, se zavedajo, da morajo delovni prostori zagotoviti odlično uporabniško izkušnjo. Slednji morajo biti prilagojeni potrebam vsakega posameznika, imeti številne funkcije in omogočati nadgradnje. Biti morajo intuitivni in predvsem človeku prijazni. Spodbujati morajo interakcije med zaposlenimi.

Delovati morajo kot aplikacija.

O podjetju Cleanshelf

Cleanshelf je mlado tehnološko podjetje, pionir, ki organizacijam omogoča, da programsko opremo upravljajo v obliki naročnin na storitve (SaaS). Zagotavljajo orodja, ki s pomočjo umetne inteligence prepoznajo, katerih pogodb podjetje ne upravlja, katere licence so podvojene oz. katere naročnine so odveč, s čimer si lahko organizacije za tretjino zmanjšajo stroške, ki jih namenijo za SaaS.

Podjetje je leta 2017 ustanovil Dušan Omerčević. Marca leta 2021 ga je kupila nemška tehnološka družba LeanIX, danes pa ima pisarne v San Franciscu, Denverju in Ljubljani.

Njihov uspeh je rezultat inovacij, ki so jih ustvarili na hitro rastočem trgu. V dobi hibridnega dela cvetijo nekatera izmed najbolj uspešnih in znanih podjetij, kot so Zoom, Intuit in Workday. Po podatkih tehnoloških raziskav podjetja Gartner 70 odstotkov podjetij trenutno vlaga v storitve SaaS in druge storitve v oblaku. Število tovrstnih podjetij se bo v prihodnosti le še povečalo.

Uspešnemu podjetju Cleanshelf se obeta še nadaljnja rast, tudi zato, ker deluje po močnih temeljnih načelih, ki ustrezajo tako strankam kot zaposlenim.

Čeprav gre za hitro rastoče globalno podjetje, so nove ljubljanske pisarne, ki so jih oblikovali Kragelj arhitekti, središče razvojnih strategij tako za Cleanshelf kot za LeanIX. Gre za center inovacij, ki ima vpliv po vsem svetu.

Dušan Omerčević

Direktor

»Če želimo ostati vodilno podjetje na tem trgu, moramo za partnerje izbrati prava podjetja.«

Večna beta

Ker se vsako tehnologijo nenehno razvija, inovira, prenavlja in nadgrajuje, tehnološka podjetja vseskozi uporabljajo razvojne verzije (beta) programske opreme.

Strankam morajo zagotoviti najboljše rešitve, ki so na voljo v tem trenutku, hkrati pa ves čas slediti razvoju tehnologije.

Dušan Omerčević je želel enak način razmišljanja vpeljati tudi v nove ljubljanske pisarne podjetja, ki jih je pri Kragelj arhitektih naročil leta 2020. Želel si je temeljite prenove. Kombinacije ustaljenega in inovativnega. Prostorov za vsakodnevno delo zaposlenih, ki hkrati upoštevajo tudi ideje, izkušnje in želje slednjih glede funkcij prostorov.

Izkušnja in vpogledi zaposlenih so bili in še naprej ostajajo ključnega pomena za nadaljnji razvoj delovnih prostorov. Konec koncev so tam zaposleni ljudje, ki so plačani za ustvarjanje inovacij. Ideja o tem, da so zaposleni odgovorni za nadaljnji razvoj prostorov, v tem podjetju zato ni bila nič posebnega.

Izzivi

Cleanshelf je v Kragelj arhitektih videl ustreznega partnerja za oblikovanje novih pisarn. Ne le zaradi naših dotedanjih, uspešno zaključenih projektov, v okviru katerih smo strankam zagotovili izjemne prostore, temveč tudi zaradi naše agilnosti in prilagodljivosti spreminjajočim se potrebam strank.

Tovrstna agilnost je zlasti potrebna pri delu s tehnološkimi podjetji, ki odpirajo nove trge in uvajajo nove načine dela.

Zaradi nenehne rasti podjetja Cleanshelf je bilo treba med samim projektom prilagoditi načrt pisarn. Prvotno naj bi prostori obsegali med 200 in 300 kvadratnimi metri, zaradi rasti podjetja pa smo morali slednje razširiti na 600 kvadratnih metrov.

Vendar pa temeljni cilji ostajajo enaki. Pisarne morajo pritegniti mlad kader, tudi tiste, ki živijo na drugih celinah. Podjetje, ki je uspešno na globalni ravni, namreč zaposluje le strokovnjake, ki so najboljši na svojem področju.

Delovni prostori morajo odražati tudi kulturo podjetja in ljudem dati občutek pripadnosti. Omogočati morajo izbiro kraja in načina dela, kar vključuje tudi zagotavljanje akustične zasebnosti v prostoru, ki se osredotoča na odprtost in sodelovanje.

Odražati morajo ustrezne vrednote in ljudem zagotoviti izkušnjo, na katero so navajeni izven poklicnega življenja.

Hkrati pa jim morajo omogočati še osebni razvoj in učenje novih veščin.

Načrtovano naključje

Pisarne podjetja Cleanshelf so skladne s širšimi cilji organizacije, kar ji omogoča zaposlovanje in ohranjanje najboljšega kadra, slednjega pa hkrati tudi navdihujejo, da se pri delu kar najbolje odrežejo. Zaposleni lahko izbirajo med različnimi prostori, kar omogoča nove načine sodelovanja.

Glede na nedavno raziskavo revije Harvard Business Review se lahko ob sodelovanju z ljudmi različnih strok izboljša profesionalna identiteta zaposlenih. Tovrstni delovni prostori dajejo zaposlenim »priložnost, da pogosto opisujejo svoje naloge, zaradi česar se slednje lahko zdijo bolj zanimive in posebne,« so zapisali v poročilu.

Koristi, ki jih prinašajo uspešne interakcije, ne izhajajo le iz poslovnih rezultatov, temveč do njih prihaja tudi zato, ker so ljudje radi del izkušnje in mreže znanja. Umski delavci, ki pri inovacijah sodelujejo z zunanjimi strokovnjaki, so običajno učinkovitejši, saj dostopajo do več informacij, s čimer nastajajo nove ideje in pristopi, na katere običajno ne bi pomislili.

Prav zaradi tega so Kragelj arhitekti pri oblikovanju prostorov za Cleanshelf največ poudarka namenili skupnemu prostoru. Prostoru, ki je skupen, hkrati pa tudi družaben. Četrtino novih pisarn tako zajema prostor, ki spominja na kafeterijo oz. kavarno. Gre tudi za vhodni prostor in srce stavbe. Drzno oblikovan prostor, ki pa ne odvrača pozornosti od dela, ki ga zaposleni opravljajo v drugih prostorih.

 

Pisarna, ki temelji na izkušnjah

Na voljo so številni modeli za oblikovanje pisarne in kulture na delovnem mestu. Kar sledi, je odvisno od tega, kar želimo ustvariti, v vsakem primeru pa rezultat verjetno vključuje pisarno, ki se opira na tradicionalne ideje o delovnih prostorih, hkrati pa tudi črpa navdih iz drugih sektorjev, vključno s samo tehnologijo.

Vodstvo podjetja Cleanshelf je želelo ustvariti kulturo in delovno okolje, ki bi pritegnila najboljši kader, ta pa bi nato po lastni izbiri čim večkrat prihajal v pisarno. Za uresničenje te vizije je bil Kragelj idealen partner za dizajn.

Delovni prostori so oblikovani tako, da dajejo zaposlenim veliko izbire. Sodelujejo lahko z ljudmi različnih strok, hkrati pa prostori pritegnejo tudi nov kader, ki v pisarno prihaja tudi, ko mu ni treba.

Čeprav se zdi, da »kafeterija« (skupni prostor) predstavlja pretežni del pisarne, tri četrtine zajemajo drugi prostori, kjer lahko zaposleni izbirajo med samostojnim in timskim delom.

Zaposleni lahko izbirajo med separeji, prostori za sprostitev, prostori s steklenimi predelnimi stenami in posameznimi delovnimi mizami v večjih prostorih ter tako vplivajo na lastno vsakodnevno izkušnjo. Vajeni so, da si lahko tehnologijo prikrojijo po svoje, pisarna pa bi jim morala zagotoviti enako stopnjo funkcionalnosti.

Umetnost dela – znotraj delovnega prostora

Eden najbolj vpadljivih elementov novih delovnih prostorov je veličastna slika v sprejemnem prostoru, ki je delo svetovno znanega slovenskega umetnika Miha Štruklja. Gre za eno izmed njegovih tipičnih del, saj v njem raziskuje, kakšen odnos imajo ljudje do svoje okolice.

Štrukelj na značilen način ustvarja abstraktne oz. pikselirane pokrajine, predmete in posameznike ter jih tako spremeni v medsebojno povezane elemente.

Za Cleanshelfovo pisarno je bila tovrstna tema primerna in je Kragljeve oblikovalce navdihnila, da o prostoru razmišljajo na nove načine. Z razčlenitvijo vizije na posamezne elemente, ki se jih nato preoblikuje v nekaj novega, slednje pa intuitivno še vedno prepoznamo, smo prejeli navdih, s katerim smo lahko enak pristop ubrali tudi pri oblikovanju pisarne.

Rezultati

Eden najbolj nepričakovanih rezultatov projekta je bila sprememba načina dela v podjetju Kragelj. Čeprav smo bili že prej ponosni na svoje zmožnosti, da prisluhnemo potrebam stranke in se temu prilagodimo skozi celoten projekt, je naše partnerstvo s podjetjem Cleanshelf spremenilo naše mišljenje o tem, kako močno smo pravzaprav lahko agilni.

Zaradi hitre rasti podjetja na novem trgu smo morali načrte prilagoditi tudi po začetku izvedbe projekta, hkrati pa je prav tedaj potekal še postopek njegovega prevzema s strani drugega podjetja.

Nenehni razvoj, zaradi katerega se Cleanshelfu v prihodnosti obeta še nadaljnji uspeh, je postal tudi element novih pisarn. V realnem času smo se morali prilagoditi razvoju podjetja, hkrati pa smo morali pri dizajnu zagotoviti tudi odzivnost. Ne gre za pisarne statičnega podjetja, temveč podjetja, ki se stalno spreminja.

Med projektom smo se ogromno naučili, ta znanja pa bomo lahko vključili tudi v prihodnje podvige.

Veseli bomo vašega sporočila