Novi ekosistem delovnih okolij.
Osredotočenost pri delu.
Izjemna kultura.

Agencija Shift

Preobrazba

Širijo se govorice, da fizične pisarne postajajo stvar preteklosti.

Vendar pa se je izkazalo, da so tovrstne napovedi pretirane.

Pisarne so se kvečjemu samo preoblikovale. Glede na prejšnja leta se je njihov obseg zmanjšal, njihov pomen pa se je le še povečal.

To ne velja le za velike korporacije. Odlična pisarna je za podjetja ključnega pomena, za mlade, dinamične in ustvarjalne družbe pa hkrati predstavlja še stičišče kultur. To velja za podjetja, ki ustvarjajo odlične izkušnje tako za stranke kot za zaposlene. Podjetja, ki ustvarjajo in ohranjajo izjemne kulture na delovnem mestu.

Podjetja, kot je Shift.

Glede na prejšnja leta se je njihov obseg zmanjšal, njihov pomen pa se je le še povečal.

Hitra rast. Osredotočenost na ljudi.

Shift je ena najbolj inovativnih in hitro rastočih kreativnih agencij v Sloveniji. Osredotoča se na ljudi in se zaveda pomena ustrezne kulture na delovnem mestu.

Zaradi tega se je tudi zlahka prilagodila, ko se je ob sprejetju ukrepov, vezanih na zajezitev pandemije koronavirusa, svet obrnil na glavo.

Izzivanje splošno sprejetih idej in ustaljenih načinov dela je pri podjetju Shift ključna vrednota. Prav zaradi tega je podjetje tako privlačno za rastoče število strank ter pritegne in obdrži nekatere izmed najbolj kreativnih umov v Evropi.

Agencija je tako tudi izkoristila priložnost, ki je nastala v hitro spreminjajočem se svetu, ter preoblikovala način poslovanja in izkušnje, ki jih ponuja zaposlenim in strankam.

Izzivanje splošno sprejetih idej in ustaljenih načinov dela je pri podjetju Shift ključna vrednota.

Odprta razprava

Leta 2021 so se vodilni v podjetju Shift pogovarjali s Kragelj arhitekti o tem, kaj bi tovrstne spremembe lahko pomenile za fizične prostore podjetja. Ustanoviteljici agencije Špela Žorž in Sabina Luskovnik ter preostali člani vodstva so imeli jasno vizijo o tem, kako naj bi se razvila agencija.

Želeli so ustvariti pisarno, ki bi odražala vrednote podjetja. Takšno, kjer bi bil vsak dan prijeten, zabaven, produktiven in kreativen. Takšno, ki se osredotoča na ljudi, njihove potrebe in medsebojne odnose.

»Želeli smo, da vsi elementi pisarne odražajo naše vrednote,« je dejala Špela Žorž. »Kragelj arhitekti so za uresničenje naše vizije predstavljali popolne partnerje.«

Prehod na digitalno

Shift je ena najnaprednejših marketinških in oglaševalskih agencij v Sloveniji, tako da dobro pozna spreminjajočo se dinamiko med fizičnim in digitalnim svetom. Konec koncev na tem temelji poslovanje podjetja.
Špela in Sabina sta se zato dobro zavedali, da je hitra uvedba digitalnih delovnih prostorov kot odziv na pandemijo odlična priložnost za raziskovanje novih idej.

Ključno je bilo, da pri tem ne bi bilo treba izbirati med delom v pisarni ali od doma, temveč je bilo v ospredju iskanje načinov za učinkovitejše delo.
Šlo je za priložnost, ki bi zaposlenim omogočala več izbire. Ustvariti nov ekosistem delovnega okolja. Boljšo pisarno. Še več, najboljšo možno pisarno.

Shift se dobro zaveda spreminjajoče se dinamike med fizičnim in digitalnim svetom.

71 %

delavcev je prepričanih, da jim prehod na hibridno delo omogoča bolj zdrav življenjski slog: Poročilo o zdravem hibridnem delu 2021, delo britanskega kraljevega društva za umetnost (RSA) in podjetja Vitality

Novi dom

Priložnost za prenovo delovnih procesov se je pojavila točno ob pravem času. Špela in Sabina sta pred tem vodili slovensko podjetje, ki je bilo del Grey Worldwide, skupine globalnih kreativnih agencij. Ko se je skupina Grey odločila, da se umakne iz Slovenije, in zaradi posledic pandemije je nastala edinstvena priložnost, da slovensko podjetje ubere drzno novo pot.

Eno prvih opravil je bilo iskanje novega doma, ki bi odražal novo realnost poklicnega življenja in ustrezal kreativnemu duhu podjetja.
Lotili sta se naloge in se do pomladi odločili, da se podjetje preseli v pisarne na Tomšičevi ulici v Ljubljani – v ustvarjalnem središču mesta.

Po izbiri lokacije so se za oblikovanje prostorov odločili za sodelovanje s Kragelj arhitekti.

Priložnost za prenovo delovnih procesov se je pojavila točno ob pravem času.

Na pravem mestu ob pravem času

Nova lokacija je že v osnovi imela več prednosti. Prostori so bili svetli, odprti in človeku prijazni, arhitekturni elementi pa so se osredotočali na potrebe zaposlenih ter tako zagotovili svež zrak, dnevno svetlobo in naravne materiale. Vse funkcije, za katere danes vemo, da so ključnega pomena za zdravje in dobro počutje. Na pravem mestu ob pravem času.

Ekipa oblikovalcev pri Kragelj arhitektih je s svojim poglobljenim znanjem o razvoju delovnih prostorov in specifičnih potrebah kreativnih agencij ustvarila nekaj posebnega. Nekaj, kar je izboljšalo dnevno izkušnjo ljudi, ki delajo v podjetju Shift, in spodbudilo njihovo dobro počutje. Prostori pritegnejo stranke in postavljajo nove standarde za kreativni dizajn.

Pri delu nismo uporabili le znanj o potrebah kreativnih agencij in širših trendih glede delovnih prostorov, temveč smo prisluhnili tudi potrebam ljudi, ki prostore dejansko uporabljajo. Vključujoči delovni prostori lahko nastanejo le v okviru sodelovanja.

»Za zagotavljanje delujočega hibridnega okolja je ključnega pomena, da prisluhnemo zaposlenim. Pomembno je tudi, da nenehno iščemo povratne informacije, bodisi prek osebnih pogovorov in fokusnih skupin bodisi prek anket o zadovoljstvu zaposlenih.« Alanah Mitchell iz univerze Drake, v članku za World Economic Forum

Vključujoči delovni prostori lahko nastanejo le v okviru sodelovanja.

Oblikovanje prostora

Tako kot na preostalih področjih je tudi pri oblikovanju novih prostorov želelo podjetje Shift hitro napredovati. Želelo je izkoristiti čim več obstoječe opreme podjetja Grey. Ne le, da bi si zmanjšalo stroške in pospešilo projekt, temveč tudi zato, ker je takšen pristop okolju prijazen.

Kljub obstoječi opremi so prostori morali odražati tako novo identiteto družbe kot tudi njen razvijajoči se pristop k delu. Prostore je bilo treba preoblikovati, hkrati pa ohraniti približno polovico obstoječih elementov.

Kragelj arhitekti so se hitro odzvali na naše potrebe, poleg tega pa so nam zagotovili še obširno znanje in nasvete glede trendov na temo delovnega okolja, s katerimi smo lahko uresničili svoje ambicije.

Kot rezultat odličnih odnosov med ustanovitelji in Kragelj arhitekti je bil prehod izjemno gladek. »Kragelj arhitekte smo poznali in vedeli, da bodo ustrezen partner,« je dejala Špela. »Hitro so se odzvali na naše potrebe, poleg tega pa so nam zagotovili še obširno znanje in nasvete glede trendov na temo delovnega okolja, s katerimi smo lahko uresničili svoje ambicije. Projekt ne bi mogel biti bolj uspešen.«

Prava izbira

Temelj samega prostora je bilo ustvarjanje nabora različnih okolij, med katerimi lahko zaposleni izbirajo, da si poiščejo točno takšen prostor, kot ga potrebujejo za posamezno opravilo. Zaposlene spodbuja k sodelovanju in skupinskemu inoviranju. Posameznikom ponuja prostore za delo v tišini, učenje in sprostitev. Naslavlja potrebe različnih karakterjev in ustvarja prostor, ki privablja tako zaposlene kot stranke.

Gre za povsem sodoben pristop, ki upošteva širši ekosistem delovnega okolja, vključno z domovi zaposlenih, središčem mesta in drugimi kraji, od koder bi zaposleni lahko delali.

V svetu, v katerem lahko delamo kjerkoli, ljudem ponuja najboljšo izbiro.

Veseli bomo vašega sporočila

Kako povečati produktivnost in finančno uspešnost s pametnejšo zasnovo delovnih prostorov?

Katere so napake, ki se jih morate izogniti?

Pridobite svoj brezplačni vodnik zdaj!