Multi-purpose space for receptions, exhibitions and other business and educational events

Razstavni prostor TPV

NOVO MESTO, SLOVENIJA

o projektu

Skupina TPV je vodilno podjetje na področju dobave vrhunskih avtomobilskih delov. V Novem mestu so želeli prenoviti 190‑m2 razstavni prostor, saj so potrebovali funkcionalen prostor, ki bi odražal njihove vrednote in zavezanost pomembnim vidikom panoge. Želeli so prostor, kjer bi gostili manjše dogodke, hkrati pa bi s sodobnim ambientom učinkovito predstavili bistvene elemente skupine TPV.

cilji

TPV si je želel sodobnega razstavnega prostora, ki bi odražal specifične cilje. V njem so želeli predstaviti produkte in procese ter prikazati zgodovino, sedanjost in vizijo podjetja v okviru avtomobilske panoge. Prostor bi imel več funkcij in bi bil primeren tudi za ugledne goste in pomembne stranke iz podjetij, kot so BMW, Jaguar, Mercedes Benz ali Rolls Royce. Vključiti je bilo treba tudi prostor za shrambo, diskreten prostor za tolmača ter sedišča za dvajset oseb. Skupina TPV je glede prostora imela zelo jasne, odločne in natančne smernice ter cilje.

začetek

Kragelj arhitekti smo zasnovali prostor, ki poudarja razkošje, učinkovitost in zanesljivost. Ustvarili smo prostor, ki produkte podjetja predstavi tako, da so slednji funkcionalno vključeni v zasnovo prostora. Želeli smo med seboj povezati vse elemente ter uporabljati samo izdelke in materiale, ki poudarjajo smernice in naravnanost podjetja. Vprašali smo se, kako bi lahko večnamenski prostor uporabljali tako za razvedrilo in predstavitev produktov kot za izobraževanje strank ter kako bi lahko vse cilje podjetja vključili v celovito zasnovo, ki bi ustrezala skupini TPV.

Izzivi projekta

Prvi izziv je bil sam prostor. Slednji je bil velik, zato bi brez temeljite obravnave izpadel povsem dolgočasen in gol. Potrebna sta bila skrbno načrtovanje in premišljena postavitev. Naslednji izziv je bilo ustvariti oblikovalske elemente, ki bi bili usklajeni z zahtevami podjetja. Sprva se je zdelo, da so si nekatere zahteve v nasprotju in npr. združevanje modernega vzdušja z elementi preteklosti ne bi bilo mogoče. Ker je skupina TPV uveljavljeno in ugledno razvojno podjetje, ki dobavlja avtomobilske dele za visokokakovostne znamke, smo oblikovali razstavni prostor, ki ustreza potrebam strank tega razreda. Skupina TPV se osredotoča na kakovostno izdelane avtomobilske dodatke, ki so učinkovito vključeni v vozila naročnikov, kar bi morala odražati tudi izbira barv, dizajna in predstavljenih produktov. Vsi elementi so dobro premišljeni in skrbno usklajeni, tako da ustrezajo ciljem, ki jih je postavila skupina TPV.

naše Rešitve

Kragelj arhitekti smo ključne elemente produktov skupine TPV povezali v samo zasnovo. Čiste linije ustvarjajo pozitiven učinek, medtem ko je manjši avditorij kot nalašč za obiske pomembnih strank ter predstavitev produktov in dizajnov. Izbira luči, velika odprta okna in celo barvna paleta so bili skrbno izbrani za ustvarjanje občutka kvalitete in sodobnosti. Del razstavnega prostora je namenjen prikazovanju ter poudarjanju preteklih in sedanjih produktov, ki jih je TPV uspešno razvil. Umetniška dela in dizajn so bili izbrani, da poudarijo učinkovitost in ključne procese, ki dvigujejo ugled skupine TPV v panogi. Prostor je odprt, da lahko naravna svetloba vstopi in osvetli celoten razstavni prostor. Za odražanje odprtosti in transparentnosti TPV-ja smo večji poudarek namenili osrednjim prostorom.

Rezultati

V skupini TPV so bili navdušeni nad končnim rezultatom. Všeč jim je bil način, kako smo Kragelj arhitekti izpolnili in presegli vse njihove zahteve, hkrati pa je razstavni prostor ostal odprt in prostoren. TPV je bil mnenja, da prostor zelo jasno odraža njihova temeljna prepričanja in vrednote, tako da bo podjetje ponosno uporabljalo razstavni prostor še dolga leta in v njem gostilo pomembne naročnike ter državniške in vladne obiske.

Zaključek

Rezultati so bili odlični. Projekt je bil vsekakor poln izzivov, zahteval je ogromno izvirnosti in kreativnosti. Skupina TPV je imela zelo jasne ideje o tem, kako bi v razstavnem prostoru svojim strankam predstavila podjetje. Svoje cilje so jasno zastavili, Kragelj arhitekti pa smo zasnovali razstavni prostor, ki te cilje izpolnjuje oz. celo presega.

Veseli bomo vašega sporočila

Kako povečati produktivnost in finančno uspešnost s pametnejšo zasnovo delovnih prostorov?

Katere so napake, ki se jih morate izogniti?

Pridobite svoj brezplačni vodnik zdaj!