Podcenjevati potencial visoko učinkovitih delovnih prostorov

Napaka št. 2: Podcenjevanje potenciala dobro oblikovanega delovnega prostora

Foto Martin Metelko

Izziv

Nekateri vodilni podcenjujejo vpliv fizičnega okolja na poslovanje podjetja, misleč, da sta delovna storilnost in uspešnost zaposlenih izključno managerski vprašanji. Drugi so mnenja, da prostori sicer vplivajo na učinkovitost, a da zadostujejo “kozmetični” popravki. Tretji so prepričani, da je idealna workplace strategija ustvariti Googleplexom podobne pisarne — ultramoderne in ekstravagantne prostore, ki bodo pritegnili mlade, nadobudne milenijce.

Zaradi takšnega in podobnega razmišljanja mnoge organizacije ne naredijo nič ali pa gredo po napačni poti in tako zamujajo priložnosti, ki jih lahko ponudijo le dobro zasnovani, visoko učinkoviti delovni prostori.

Priporočila in rešitve

Delovno okolje vpliva na zaposlene na mnogo načinov; kako se vaši zaposleni počutijo, mislijo, delajo, komunicirajo in sodelujejo. V dobro zasnovanih delovnih prostorih je vsak element prostora — razporeditev, materiali, pohištvo, barve, luči, zvok, oprema, tehnični sistemi — skrbno izbran z namenom, da pomaga izboljšati uspešnost podjetja na treh nivojih, na nivoju posameznika, teamov in cele organizacije.

Googlovi prostori so zanimiv primer. So odlično delovno okolje, vendar ne zaradi tega, kako izgledajo. Razlog, zakaj so tako uspešni, je, ker so bili skrbno načrtovani, da podpirajo potrebe, želje in delovni slog ljudi, ki jih želi Google privabiti in zadržati. Tudi vi lahko v svojem projektu uporabite enake strategije in enake načine razmišljanja kot Googlovi odločevalci in na koncu končate s povsem različnimi delovnimi prostori — s takimi, ki so popolnoma prilagojeni potrebam vaše organizacije.

Ni vam potrebno začeti iz nič ali spreminjati vsega, da bi ustvarili visoko učinkovito delovno okolje. Včasih lahko majhne, a dobro odmerjene spremembe prinesejo velike učinke.

Vsak prostor ima svoje omejitve, vendar ponuja tudi priložnosti. Mnogi zelo uspešni delovni prostori so bili zasnovani v stavbah, ki so postavile projektante in oblikovalce pred resne izzive. Zato, tudi če ima objekt prostorske ali tehnične omejitve, je vseeno vredno za mnenje vprašati strokovnjake.

Kako lahko pomagamo

Razvili smo strategije, ki vam pomagajo zmanjšati tveganja, povezana s projekti sprememb delovnega okolja. Z dobro raziskanimi podatki vam bomo pomagali predvideti rezultate, ki jih lahko pričakujete na tovrstnih projektih, še preden se zavežete h kakršni koli večji investiciji.

Prav tako vam bomo z veseljem predstavili naše pretekle workplace projekte in rezultate, ki smo jih dosegli. Na primer, kako smo pomagali izboljšati delovno storilnost zaposlenih, njihovo zadovoljstvo in pripadnost ter druge parametre uspešnosti naših naročnikov.

Povežemo vas lahko tudi z drugimi ponudniki storitev, specialisti za workplace projekte, ki lahko uspešno sodelujejo pri načrtovanju in izvedbi gradnje poslovnega objekta ali prenove delovnih prostorov.

V svojem workplace projektu lahko uporabite enake strategije in enake načine razmišljanja kot Googlovi odločevalci in na koncu končate s povsem različnimi delovnimi prostori – s takimi, ki so popolnoma prilagojeni potrebam vašše organizacije.

Related content

Share content

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Sorodne vsebine

Delite vsebino

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Kako povečati produktivnost in finančno uspešnost s pametnejšo zasnovo delovnih prostorov?

Katere so napake, ki se jih morate izogniti?

Pridobite svoj brezplačni vodnik zdaj!