Ne imeti jasne vizije in strategije za delovno okolje

Napaka 3: Nimate jasne vizije in strategije za delovno mesto

Photo Davor Kralj

Izziv

Vodilni v podjetjih poskušajo pogosto ustvariti privlačnejše delovno okolje tako, da odobrijo ‘kul ideje’, kot so, na primer, udoben kavč v skupnem prostoru, miza za namizni tenis ali nogomet, vreče za sedenje ali moderna umetniška dela po stenah.

Take ideje lahko pomagajo ustvariti prijetnejši videz v vaših delovnih prostorih in bolj sproščeno vzdušje in imajo lahko tudi čisto uporabne funkcije. Vendar, če je vaš cilj ustvariti visoko učinkovito delovno okolje, tako, ki dejansko podpira uspešnost vaših teamov in podjetja, boste morali izdelati celovitejšo vizijo za svojo organizacijo in razmišljati bolj strateško.

Priporočila in rešitve

Jasni in merljivi cilji — vključno z želenimi poslovnimi, finančnimi in organizacijskimi rezultati — so bistveni za uspeh workplace projekta. Kateri so ključni strateški cilji vašega podjetja? Kako želite, da vaši zaposleni razmišljajo in ravnajo? Kakšne rezultate želite, da dosegajo, na primer, kar se tiče osebne storilnosti, novih idej, boljših prodajnih številk, manj napak in manj odsotnosti z dela. Kako bi lahko v drugačnih, optimalnejših delovnih prostorih bolje izkoristili nove tehnologije in nove, inovativne koncepte dela? Skratka, v kakšnem delovnem okolju bi v vašem podjetju hitreje in lažje realizirali svoje strateške cilje. Ko si zastavljate ta vprašanja in nanje odgovarjate, s tem zagotovite, da vsi člani projektnega teama razmišljajo podobno, plodno sodelujejo in so sposobni sprejemati dobre odločitve, tako v času priprave na projekt kot pri izvedbi. Jasno definirana vizija novih prostorov je zagotovilo za uspeh projekta. Določanje specifičnih ciljev za workplace projekt vam bo tudi omogočilo, da po zaključku ocenite, kako uspešen je bil projekt. Na primer, za koliko ste izboljšali kazalnike uspešnosti vašega podjetja glede na stanje pred projektom in kakšen bo pričakovani donos na naložbo. Ne pozabite, da mora vizija vašega novega delovnega okolja seči globlje kot le, kako prostor izgleda. Površni, “kozmetični” popravki redko prinesejo pozitivne spremembe. Zelo pomembno je, da se še pred začetkom pogovorov o oblikovnih konceptih dogovorite, kakšni rezultati bodo za vaše podjetje pomenili uspeh.

Kako vam lahko pomagamo

Oblikovanje vizije za novo delovno okolje, ki bo privlačna in realistična — in ki bo dobro sprejeta tako pri vodstvu podjetja kot pri zaposlenih, partnerjih in drugih posameznikih in skupinah — zahteva izkušnje in specialistično znanje. Organiziramo in vodimo delavnice za oblikovanje ciljev in vizije, katerih osnovni namen je pomagati projektni ekipi razumeti bistvo projekta in rezultate, ki jih želimo doseči. Ker imamo izkušnje s prenovami delovnih prostorov, poslovnimi strategijami in vodenjem “change management” programov, vemo, kako postaviti prava vprašanja in kako pomagati udeležencem delavnic razumeti informacije in prispevati svoje predloge in zamisli. Uporabljamo lastno metodologijo za merjenje uspešnosti workplace projektov. Naša glavna vloga v projektu je zagotoviti, da bodo zastavljeni mejniki in cilji doseženi in da bo vaše podjetje na dobri poti k doseganju zastavljene vizije.
Vizija vašega novega delovnega okolja mora seči globlje kot le, kako prostor izgleda. Še pred začetkom pogovorov o oblikovnih konceptih se je potrebno dogovoriti, kakšni rezultati bodo za vaše podjetje pomenili uspeh.

Related content

Share content

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Sorodne vsebine

Delite vsebino

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Kako povečati produktivnost in finančno uspešnost s pametnejšo zasnovo delovnih prostorov?

Katere so napake, ki se jih morate izogniti?

Pridobite svoj brezplačni vodnik zdaj!