Top objective for Grey Ljubljanas workspace design project was to boost creativity and innovation

Delovni prostori Grey Ljubljana

Projekt

LJUBLJANA, SLOVENIJA

o projektu

Podjetje Grey Ljubljana, ki je del multinacionalke, ustanovljene leta 1917, je od svojih začetkov leta 1996 prerasel v obsežno oglaševalsko agencijo. Zaradi hitre in enakomerne rasti je bila prenova delovnega okolja nujno potrebna.

Neprimerni in skoraj kaotični stari prostori podjetja so vodstvo spodbudili, da se je obrnilo na podjetje Impakta, za katero smo Kragelj arhitekti že zasnovali nove delovne prostore. Glede na Impaktino priporočilo so se v podjetju Grey Ljubljana lažje odločili, da se povežejo s Kragelj arhitekti ter nam zaupajo pri iskanju in svetovanju glede nove lokacije svojega podjetja.

Kragelj arhitekti smo podjetju Grey Ljubljana nato pomagali pri pogajanjih z najemodajalcem, ki je kril veliko stroškov pri sami prenovi in opremljanju delovnega prostora, ki obsega 517 m2. Hkrati smo izvedli tudi podrobno analizo delovnih prostorov z oceno potreb zaposlenih in ciljev podjetja ter nato gradbene in oblikovalske ideje predstavili neposredno vodstvu podjetja Grey EMEA v Londonu, ki je kmalu nato prižgalo zeleno luč za nadaljevanje projekta.

Glavni cilji projekta oblikovanja delovnih prostorov za Grey Ljubljana so bili ustvarjanje transparentnega okolja, ki bo optimiziralo komunikacijo in produktivnost, hkrati pa bo tudi vir navdiha za kreativno agencijo. Podjetje se je zavzemalo za boljšo povezanost in odprtost med zaposlenimi, kar se je prelilo v dinamičen, a preprost dizajn s štiridesetimi fleksibilnimi delovnimi mesti brez vmesnih sten ali predelnih steklenih pregrad in zasebnih pisarn.

Nekdanjemu hrupnemu in stresnemu okolju smo se izognili s postavitvijo večjih in večnivojskih lesenih kubusov, ki se uporabljajo za naključna srečanja in zbiranje idej. Prizadevali smo si za elegantno, udobno in ergonomsko pohištvo ter raznolikost delovnih prostorov.

45-dnevni projekt smo zaključili znotraj zastavljenega roka in proračuna, zahteval pa je popolno prenovo tlorisno zahtevnega, nekdanjega knjižničnega in bančnega prostora. Visoki stropi in velika okna stavbe s karakterjem zagotavljajo veliko naravne svetlobe, kar dokazano pozitivno vpliva na zdravje in produktivnost na delovnem mestu.

Pozitivne povratne informacije zaposlenih v podjetju Grey Ljubljana kažejo na to, da se vsi prostori uporabljajo na način, kot so bili zamišljeni, od rekreacijskega in kuhinjskega prostora do sejnih sob in neformalnih predelov za druženje. Dizajn prostorov se je odlično ujel z vrednotami blagovne znamke Grey, kar je omogočilo še večjo rast in širitev podjetja.

Veseli bomo vašega sporočila

Kako povečati produktivnost in finančno uspešnost s pametnejšo zasnovo delovnih prostorov?

Katere so napake, ki se jih morate izogniti?

Pridobite svoj brezplačni vodnik zdaj!