Flexible and vibrant workspace for an international trade and engineering group

Delovni prostori Impakta Projekt notranjega oblikovanja

LJUBLJANA, SLOVENIJA

O PROJEKTU

Podjetje Impakta je Kragelj arhitekte najelo za oblikovanje novih poslovnih prostorov v najvišjem nadstropju nedavno zgrajene poslovne stavbe na jugozahodu Ljubljane. Sledili smo Impaktini viziji ter ustvarili prilagodljiv, živahen in produktiven delovni prostor za mednarodno trgovsko ter inženirsko skupino podjetij.

Odločitev Impakte, da preseli svoje pisarne v manjše, a povsem nove in sodobne delovne prostore v lastnem komercialnem kompleksu Imparo, je nastala ob postopnem zmanjševanju števila povezanih holdingov in sestrskih podjetij. S selitvijo bi lahko na račun nižjih stroškov in boljše sinergije združili hčerinske družbe pod eno streho, hkrati pa spodbudili sodelovanje in ustvarili moderno okolje za izboljšanje poslovnih rezultatov.

Impakto smo navdušili s svojim portfeljem oblikovanja delovnih prostorov, ki vključuje podjetja Si.mobil, KMAG in Britansko šolo v Ljubljani, ter izjemno premišljenim pristopom k vodenju projektov, tako da so se brez težav odločili za prenovo. Kot vedno pri projektih oblikovanja delovnih prostorov smo tudi tokrat zastavili merljive kvalitativne in kvantitativne poslovne cilje ter izide po prenovi.

Stari poslovni prostori Impakte so bili preveliki in predragi, hkrati pa tudi v slabem stanju, nejasno razporejeni in dolgočasni, kar je vplivalo na komunikacijo in timsko delo, zaradi česar so bili delovni pogoji vedno slabši. Kragelj arhitekti smo si kljub skromnemu proračunu in kratkemu roku na novi lokaciji zamislili vizualno privlačen in atraktiven prostor. Končni rezultat so bili preprosti, a učinkoviti in elegantni delovni prostori, ki jih uporablja več podjetij in njihovih zaposlenih.

Za zasnovo Impaktinega novega delovnega okolja smo imeli le 45 dni. Projekt smo zaključili znotraj zastavljenega roka in proračuna. Ustvarili smo produktivne in povezovalne delovne prostore, kjer ima večina skupnih prostorov in posameznih delovnih mest čudovit razgled na zeleno okolico Ljubljanskega barja. Razgled v naravo daje skupaj z obilico steklenih površin, ki pripomorejo k zasebnosti in transparentnosti, več naravne svetlobe, posledično pa tudi boljše pogoje za zdrava delovna mesta.

Z oblikovanjem prostorov, ki imajo več namembnosti, na primer avle za nenapovedane oz. načrtovane sestanke, smo prihranili precej prostora in stroškov. Pohištvo in oprema sta bila izdelana iz visokokakovostnih materialov ter izdelkov, vključno s stoli Rex King, mizami HAY in preprogami GAN.

Projekt oblikovanja delovnih prostorov Impakta je bil izjemno uspešen. Vodstvo je poročalo o pozitivnih povratnih informacijah zaposlenih, boljši komunikaciji in nižjih operativnih stroških. Poleg tega je podjetje začelo prejemati vse več povpraševanj za najem prostorov v svoji stavbi, kar je deloma posledica večje publicitete, ki je je bil projekt deležen v medijih, in vključitve v izbor festivala Odprte hiše Slovenije.

Impaktini poslovni prostori so navdihnili tudi druga podjetja, npr. Grey Slovenia, da pri Kragelj arhitektih poiščejo strokovno svetovanje.

Kragelj arhitekti so bili za projekt oblikovanja delovnih prostorov Impakte nominirani za nagrado Office Interior of the Year.

Veseli bomo vašega sporočila

Kako povečati produktivnost in finančno uspešnost s pametnejšo zasnovo delovnih prostorov?

Katere so napake, ki se jih morate izogniti?

Pridobite svoj brezplačni vodnik zdaj!